Hoe voorzichtiger je met rauwe BBQ vleespakketen omgaat des te lekkerder straks het smaakt. Maar waar moet je nu precies op letten om bijvoorbeeld een goedkoop BBQ pakket te bewaren?

De ideale bewaartemperatuur van vlees is rond de 2 en 5 graden. Je moet altijd uitgaan van de houdbaarheidsdatum op het etiket, maar als richtlijn kan je het volgende aanhouden:

 

  • Bereid gehakproducten nog dezelfde dag.
  • Varkensvlees is twee dagen na aanschaf houdbaar
  • Kalfsvlees adviseren wij ook om binnen twee dagen te bereiden
  • Rundvlees kan maximaal 4 dagen in de koelkast worden bewaard
  • Lamsvlees, mits goed gekoeld, kan je 3 á 4 dagen bewaren.

Orgaanvlees of samengesteld vlees, zoals slavinken kan je het best op de dag zelf nog bereiden. Grotere stukken vlees zoals biefstuk, rollades etc kunnen, mits koel, één a twee dagen worden bewaard. Vlees wat vacuüm is verpakt heeft meestal een veel langere houdbaarheid datum. Dit kan op lopen tot 2 weken.

 

Om vlees nog langer te bewaren kan je het ook invriezen, de beste temperatuur is -18 graden of lager. Hieronder is een overzicht hoe lang dan het vlees houdbaar is.

  • Rundvlees 6 maanden

 

Kalsvlees, varkensvlees en lamsvlees 3 maanden

Gehakt, 2 maanden

Bereid vlees 2 á 3 maanden.

 

meat-1284176_960_720