Als er iemand in uw direct omgeving komt te overlijden komt er erg veel op u af, er zijn wel een paar regels waar u rekening mee moet houden. Heeft u behoefte hebben aan professionele begeleiding neem dan contact op met Uitvaartverzorging Lochem of Uitvaartverzorging Zutphen.

 

De overledene mag niet eerder dan 36 uur worden begraven of gecremeerd. Dit heef te maken met het eventuele onderzoek na de dood van degene. Ook geeft deze periode de nabestaande rustig de tijd om de begrafenis of crematie voor te bereiden.

 

De overledene mag niet later als 6 werkdagen worden begraven of gecremeerd. Hierop kan een uitzondering worden gemaakt door de burgemeester. Dit termijn is vastgelegd omdat de overledenen uiteindelijk een bestemming moet krijgen.

 

Een overledenen mag alleen begraven worden op een begraafplaats. Ook het cremeren moet plaatsvinden in een crematorium.

Als je het het as van een overledene wil invoeren in Nederland is doet ook mogelijk, hier zijn geen speciale beperking of voorschriften aan verbonden. De urn of asbus kan door een speciaal bedrijf, een repatriëringsbedrijf genoemd, naar Nederland worden vervoerd. Ook is het mogelijk om de asbus met het vliegtuig mee te nemen. Informeer dan wel even van te voren of het in de hand bagage mee moet of het mag worden vervoerd in de ruim bagage.

 

engel