Wil jij zo snel mogelijk een droomwoning hebben waar jij lekker op je gemak kan worden? Lees dan de tips die wij voor je hebben om op een zo snel mogelijke manier een woning te vinden waar je al een lange tijd van hebt gedroomd.

 

Er een echt plan van maken

Wanneer je er helemaal zeker van bent dat jij jouw droomwoning wilt hebben dan is het belangrijk om het zo gestructureerd mogelijk aan te pakken. Maak er daarom echt een strak van plan voor jezelf. Net als hoe je aan je scriptie voor school hebt gewerkt in het verleden en hoe je nu de werkzaamheden voor je baas uitvoert, zul je ook op zoek moeten gaan naar jouw droomhuis.

 

Stel duidelijke eisen

Voor jezelf vaststellen wat je precies wilt is ontzettend belangrijk. Zo kun je veel gerichter op zoek gaan door een groot deel van de woningen al te filteren. Weet je zeker dat je een koopwoning in Utrecht wilt? Dan heeft het geen zin om te ver buiten Utrecht te gaan lopen zoeken naar woningen.

Bekijk alle mogelijke kanalen

Daarnaast is het slim om overzichtelijk in kaart te brengen welke kanalen er allemaal zijn om jouw droomhuis te vinden. Wil je zoeken via een makelaar of ga je helemaal zelf aan de slag. Of het beste van beide werelden en maak je gebruik van beiden. Het slimste is om van zoveel mogelijk kanalen gebruik te maken om zo jouw kansen te vergroten. Hieronder een aantal mogelijkheden waar je gebruik van kan maken.

 

  • Makelaars
  • Woning websites, zoals Funda en Pararius
  • Op zoek gaan naar nieuwbouwprojecten
  • Mensen in je omgeving, zoals vrienden, familie, kennissen, buurtbewoners

Houd alles overzichtelijk bij

Daarnaast is het belangrijk om alles zo schematisch als mogelijk bij te houden. Maar een spreadsheet of een excel bestand waar je de voortgang voor bijhoudt en ga dagelijks op zoek naar nieuwe woningen. Zodra je een bezichtiging hebt bij een woning die jou helemaal aanspreekt dan is het belangrijk om dit zo goed mogelijk voor te bereiden.