Je loopt rond in de winkelstraat met je telefoon in je handen. Oordopjes in en gefocust op een gaaf nieuw product dat je hebt gevonden op je telefoon. Hierdoor heb je niet door dat er iemand tegenover je ook op zijn telefoon kijkt en vol op tegen je aan loopt. Bam. Allebei jullie telefoons kletteren op de grond. Twee dikke gebarsten schermen. En dan word je wakker. Gelukkig, het was maar een nachtmerrie!

 

Nachtmerrie

Ja, voor het merendeel van de samenleving is dit echt een nachtmerrie. Niet alleen gaat het gepaard met kosten waar je niet op zit te wachten, ook zit waarschijnlijk je hele leven (oké, iets overdreven) in dat toestel. Hopelijk maak je gebruik van een cloud en ben je niet direct al je gegevens kwijt. Maar het blijft lastig. Want ongemerkt doen we vrijwel alles tegenwoordig met onze smartphone en het internet. De wekker om wakker te worden, de camera om foto’s en video’s vast te leggen, onze (zakelijke) mail checken en connecten met je vrienden op social media. Oja, en bellen natuurlijk!

 

Maar wat dacht je van checken hoe laat je volgende trein vertrekt, de route met de auto van A naar B, in de gaten houden dat je niet geflitst wordt en het betalen van je parkeerkosten. Maar ook online shoppen en geld overmaken naar je vrienden. Ja, een smartphone is onmisbaar geworden.

 

Kapotte telefoon

Wellicht was het bij jou geen echte nachtmerrie, maar is je telefoon toch echt gesneuveld. Wat nu? Op internet zijn veel filmpjes te vinden over hoe je zelf onderdelen van je telefoon kunt repareren of vervangen. Het risico? Het blijft lastig en wellicht mislukt het wel. Helaas is je telefoon hierna niet meer verzekerd. Dus als je telefoon goed verzekerd is, stuur hem gewoon op! Ja, je moet even zonder of met een leentoestel, maar dit kan je veel kosten besparen.

 

Niet verzekerd?

Zelf heb ik mijn telefoon niet verzekerd. Misschien dom, maar ik vind geld betalen voor mijn telefoon al veel te duur worden, laat staan een verzekering erbij. Hier heb ik laatst echt spijt van gehad. Want bovenstaande nachtmerrie, was die van mij. Maar dan in het echt!

 

Ik ben direct naar een “achteraf-zaakje” in de stad gelopen. Ik vond de kosten wat hoog, dus heb er toen nog even over nagedacht. Via via werd ik getipt. De telefoon reparatie Etten-leur leek wel precies voor mij gemaakt, omdat ik hier ook woon. Maar ik kwam er later achter dat ze door het hele land telefoons repareren. Ze komen langs met een bus. Bijna reparatie aan huis dus.

 

Het gebeurde gelijk goed, niet duur én ik kon precies meekijken met wat ze deden. Ook wel gaaf om te zien!