Veel mensen sluiten een telefoonabonnement af waarbij ze een zogezegd gratis toestel ontvangen of ze kiezen voor een prepaid simkaart met een telefoon. Toch zijn er ook steeds meer Nederlanders die voor een sim only abonnement kiezen, hier zitten meerdere voordelen aan als je het vergelijkt met een abonnement in combinatie met een nieuwe smartphone. Wat zijn deze voordelen?

 

Lage maandelijkse kosten

Bij een sim only abonnement neem je alleen een – je raadt het al – simkaart af. Deze simkaart is gekoppeld aan een abonnement en kun je in elk simlock vrij toestel gebruiken. Een groot voordeel van dit abonnement is dat je maandelijkse kosten een stuk lager liggen dan wanneer je voor een abonnement met een gratis toestel kiest. Je moet dus wel zelf voor een toestel zorgen, maar dit is geen probleem. Wanneer je een nieuw los toestel aanschaft ben je misschien in eens een hoop geld kwijt, maar je kunt zelf kiezen of je voor een nieuw of tweedehands toestel kiest en je kunt uiteraard zelf de prijsklasse kiezen.

De lage maandelijkse kosten zijn een groot voordeel ten opzichte van een abonnement waar je elke maand weer veel geld voor kwijt bent.

 

Stel zelf je abonnement samen

Met een sim only abonnement kun je zelf je abonnement samenstellen. Maak je veel gebruik van internet? Dan moet je zorgen dat je genoeg MB’s hebt of zelfs kiezen voor een abonnement waarbij je http://uwartikel.nl/1347-bestaat-onbeperkt-mobiel-internet-nog echt onbeperkt internet hebt. Bel je erg veel? Dan kies je uiteraard voor een grotere belbundel. Bij veel aanbieders van sim only abonnementen kun je tevens je abonnement maandelijks aanpassen.

 

Je zit niet vast een een toestel

Wanneer je een abonnement in combinatie met een telefoon kiest zit je soort van vast aan je telefoon. De prijs voor het toestel betaal je per maand in je abonnement, dus wanneer je een andere telefoon wilt is het vaak zonde om al naar een nieuw toestel te gaan omdat je maandelijks nog steeds betaalt voor je huidige toestel. Bij een sim only abonnement heb je ook geen dubbele kosten aan een toestel wanneer je telefoon stuk gaat, je kunt gewoon een nieuwe kopen zonder dat je voor het andere toestel nog maandelijks door moet betalen.

 

Maandelijks opzegbaar

Nog een voordeel van een sim only abonnement is dat je het maandelijks op kunt zeggen. Wanneer je een combinatieabonnement kiest zit je hier 1 of 2 jaar aan vast. Bij de meeste sim only abonnementen kun je zelfs maandelijks je bundel aanpassen, let wel op; dit is niet bij alle abonnementsvormen mogelijk.

 

Het sim only abonnement lijkt steeds populairder te worden in Nederland. Mensen gaat steeds bewuster leven en kiezen voor hun eigen portemonnee. Een telefoon gaat steeds langer mee en na een tweejarig abonnement is het best mogelijk nog een jaartje met je telefoon te doen.