Een keurig colbert is voor een man altijd passend. Het heeft dan ook genoeg voordelen om een colbert te dragen. Colberts zijn de laatste jaren weer terug van weggeweest. Zeker omdat ze steeds meer casual worden. Daarom de voordelen van een colbert

 

Meerdere zakken om accessoires op te bergen

Als je onderweg bent of je moet ergens naartoe, neem je altijd wat mee. Dat kan je telefoon zijn, je portemonnee of je visitekaartjes. Als er iets wel vervelends is, dan is het om alles in de broekzakken te moeten stoppen. De portemonnee gaat weleens in de broekzak. Als je dan wil zitten, is dat behoorlijk vervelend. Daarom kun je deze beter kwijt in je borstzak. Overigens hebben de meeste colberts meerdere zakken, zoals een aparte zak voor je sleutels. Pas wel op hoe je deze in de zak legt, zodat de voering niet beschadigt.

 

Geeft net dat kleine extra beetje warmte

Dit spreekt voor zichzelf. Een colbert geeft altijd dat extra beetje warmte. Zeker voor mannen die graag een overhemd dragen is een colbert ideaal. Zelfs als je het even te warm hebt – je komt bijvoorbeeld van de fiets, dan doe je jouw colbert uit. Aangezien ze ook makkelijk zijn om weg te hangen. Bijvoorbeeld in de auto. Meerdere auto’s hebben op de achterbank een kapstokje: ideaal voor een colbert.

 

Het ziet er gewoon ontzettend goed uit

Een colbert – een goed colbert – staat chic. Je komt er goed mee voor de dag en geeft net iets meer dan alleen een overhemd. Tegenwoordig kom je met casualcolberts al heel ver. Zoals een mooi bruin geruit colbert. Kleding maakt de man en daar is de colbert zeker een onderdeel van. Zelfs met een nette spijkerbroek kun je met een colbert prima op pad. Maar het blijft natuurlijk wel op z’n best met een keurige pantalon.