Computertrainingen noodzakelijk voor ICT’ers

ICT’ers zijn wellicht werkzaam in de snelst veranderende werkomgeving van Nederland. De ene ontwikkeling volgt de ander op zoals nieuwe besturingssystemen of nieuwe mogelijkheden voor zowel soft- als hardware. Computer trainingen volgen is dan ook voor zowel gevorderden als beginners een pré. Een van de aanbieders hiervan is Fabius Opleidingen

 

opleidingsbudget

Het is bekend dat veel Nederlandse bedrijven dan ook een hoog opleidingsbudget beschikbaar hebben voor de ICT’ers. Bij grote ondernemingen heeft 84% ieder jaar budget voor deze opleidingen. Een derde hiervan stelt zelfs een budget beschikbaar van meer dan 25.000 euro. Deze budgetten zijn vooral te danken aan de opkomst van internet en het in de cloud werken, of het internet of things. Dit grijpt terug op het feit dat er steeds meer computers die verbonden zijn met het internet niet door mensen bestuurd zijn.

 

Beveiliging steeds belangrijker issue

Beveiliging is een steeds belangrijker onderwerp op het gebied van ICT. Vooral doordat er steeds meer programma’s en systemen in de cloud draaien zijn ze dus ook bereikbaar vanaf andere locaties. Deze uitdaging blijkt dus steeds belangrijker te worden met de komst van het mobiel internet. Een ander belangrijk issue is de beschikbare data die alsmaar groter wordt binnen bedrijven. Deze data moet worden omgezet in bruikbare informatie voor de beschikbare apparatuur (zowel mobiel als desktop).

 

ICT blijft een mannenwereld

De verhoudingen in Nederland zijn vaak nog traditioneel. De jongens volgen de vader in de Bètastudies, terwijl de meiden kiezen voor gamma of alfa studies. Deze komen vaak in de zorg, als advocaat of psycholoog ergens terecht. Hierdoor blijft de ICT wereld een echte mannenwereld. Dit is in tegenstelling tot landen in Scandinavië of Zuid-Europa waar steeds meer vrouwen werkzaam zijn in deze wereld. Echter is er binnen de ICT sector wel grote vraag naar personeel. Omscholing naar of opleidingen binnen de ICT branche kunnen er dus voor zorgen dat de werkloosheid op termijn gaat afnemen.