Wat is een gehoorapparaat nou eigenlijk?

Een gehoorapparaat is eigenlijk gewoon een apparaat dat geluiden beter laat horen. Gehoorapparaten worden meestal gedragen achter het hoor of in het oor. Tegenwoordig kan je nog veel meer met een gehoorapparaat. Niet alleen worden de geluiden versterkt, ook wordt lawaai onderdrukt en kan er handsfree mee gebeld worden.

 

Waar kun je een gehoorapparaat kopen?
Een gehoorapparaat koop je bij de audicien. De audicien zorgt ervoor dat het apparaat goed afgesteld staat. Natuurlijk kun je het apparaat eerst een tijdje testen, zodat u zeker weet dat hij goed staat. Voordat hij af wordt gesteld, worden er eerst verschillende hoortests afgenomen. Hoor je de hoge tonen niet meer zo goed, dan zullen juist de hoge tonen worden versterkt. Heb je juist last van lage tonen die je niet goed meer hoort, dan worden die tonen versterkt. Zo wordt het gehoorapparaat precies afgesteld naar hoe je het weer goed kunt horen.

 

Zal je weer hetzelfde horen als vroeger?
Een gehoorapparaat zal er zeker voor zorgen dat je dingen weer beter kunt horen. Geluiden die van veraf komen, zal je zeker weten weer sneller horen aankomen. Toch zal je in sommige situaties wel merken dat je toch niet alles kunt verstaan. Ook zal je merken dat je in ruimtes waar al veel lawaai is, nog meer moeite hebt met het verstaan van dingen. Het gebruiken van een gehoorapparaat zal er zeker niet voor zorgen dat je even goed zal horen als het vroeger was, maar je zult merken dat je het echt een stuk beter kan horen met gehoorapparaten. Het is dus ook zeker wel de moeite waard om ze aan te schaffen.

 

Wat kosten gehoorapparaten nou eigenlijk?
Een basisgehoorapparaat heeft een prijs van ongeveer 500 tot 800 euro. Deze apparaten hebben al wel meer functies dan budget gehoorapparaten. Een gehoorapparaat in de middenklasse kost ongeveer 800 tot 1200 euro. Van deze apparaten mag je echt wel verwachten dat je in alle situaties een goed gehoor hebt. Een topklasse gehoorapparaat kost ongeveer 1200 euro. Dit is natuurlijk wel wat duurder dan de anderen, maar je zult echt merken dat de kwaliteit veel beter is dan de andere apparaten.