Tegenwoordig wordt het roken steeds negatiever in het nieuws gebracht. Dit is voor de volksgezondheid uiteraard maar goed ook. Het is echter wel belangrijk om het verschil te weten tussen het roken van een sigaren en het roken van sigaretten. Dit zit hem niet alleen in de techniek van het roken, maar ook in de hoeveelheid en tabaksoort.

 

Een sigaar roken is een geluksmomentje

Het roken van een sigaar zelf is natuurlijk niet gezond. Het roken van een sigaar moet echter als een geluksmomentje worden gezien, waardoor er niet zo vaak gerookt zal worden als bij een sigaret. Vooral na het eten kan een sigaar goed samen gaan met een glas whiskey. Waar het roken van sigaretten vooral een verslaving is, kan het roken van een sigaar vooral als een moment van ontspanning worden gezien.

 

Hoe moet een sigaar worden gerookt?

Op het moment dat je jouw eerste sigaar wilt gaan opsteken, vraag je waarschijnlijk af hoe een sigaar precies moet worden gerookt. Wanneer je al vaker een sigaret hebt gerookt en een sigaar op dezelfde manier probeert te roken zal je merken dat het compleet anders is. Het roken van een sigaar moet je leren. Genieten is namelijk het allerbelangrijkste bij een sigaar. Hier moet je dus echt de tijd voor nemen en kun je niet even snel in de rookpauze oproken. Het is ook zonde om de sigaar te doven en vervolgens weer aan te steken. Het grootste verschil tussen een sigaar en een sigaret is dat er niet over de longen wordt gerookt.

 

Het aansteken van een sigaar

Het aansteken van de eerste sigaar die je rookt is altijd best wel spannend. Je weet namelijk helemaal niet wat je te wachten staat. De ene vindt de smaak van een sigaar verschrikkelijk, terwijl iemand anders de smaak van een sigaar wel direct kan bekoren. Binnen de sigaren zijn echter veel verschillende soorten. Het beste is om naar een speciale sigarenzaak te gaan en te vragen waar je op moet letten bij het kopen van een sigaar. Vervolgens krijg je advies over de dikte, lengte van de sigaar. Waardoor je kan overwegen of je moet kiezen voor die Tuitknak sigaren of een cigarillo sigaar.