Hoe onderhoud ik leren meubelen.

In veel gezinnen worden leren bankstellen gebruikt. Ze zijn mooi, comfortabel en sterk. Ze zijn onder andere verkrijgbaar in de Woonwinkel Twente. Zij zullen u goed advies geven wanneer u een leren bankstel wilt aanschaffen. Een goed onderhoud van een leren bankstel is zeer belangrijk.

 

Ook een leren bankstel zal vuil worden en moet dan worden schoongemaakt met het juiste product. Woonwinkel Rijssen kan hier je goed advies in geven. Leer zal dagelijks moeten worden gereinigd. Hierbij kan je denken aan het afstoffen van het leer. Voor het afstoffen van zacht leer zoals suède moet je dat niet met een pluizige doek doen. Ook wanneer er vlekken zijn ontstaan moeten die zo snel mogelijk worden verwijderd. Het product dat u daarvoor zal moeten gebruiken is afhankelijk van de leersoort. Na het schoonmaken moet het leer gevoed worden.

 

Leersoorten

Je hebt echt leer en kunstleer. Wat voor een soort leer je hebt kan je gemakkelijk nagaan. De drukt je natte duim hard op het leer. Na 10 seconden haal je je duim weg. Verdwijnt de indruk snel dan heb je kunstleer. Nu je deze kennis hebt weet je ook wat je moet gebruiken om het leer schoon te maken en te voeden. Wacht nooit te lang als je echt leer hebt wanneer er een vlek ontstaat. Wanneer de gelekte vloeistof helemaal in het leer is doorgedrongen dan is de vlek moeilijk te verwijderen. Ga daarvoor direct naar een specialist en leg hem uit wat voor leer je hebt en welke vloeistof erop is gemorst. Hij zal je dan het juiste verwijderingsmiddel meegeven. Je kan je bankstel ook laten schoonmaken door een specialist. Hij weet precies wat hij moet doen om hem weer er als nieuw uit te laten zien.