Een waterpijp is een instrument om waterpijp tabak mee te roken en wordt meestal in het Midden-Oosten gebruik. Het gebruik van een waterpijp hoort een beetje bij de traditie in die cultuurs. Tegenwoordig zie je ze ook steeds vaker in Nederland voorkomen bij bijvoorbeeld cafés, restaurants en terrasjes.

 

Wil je waterpijp tabak kopen dan kan dit in diverse winkels of webshops, om dit aan te schaffen hoef je geen 16 of 18 plus te zijn.

 

Voordat je een waterpijp wil gaan gebruiken is het aan te raden om hem eerst schoon te maken. Dit doe je door alle onderlen los te halen en deze met een lauw sopje af te spoelen. Ook al heb je een net nieuwe waterpijp adviseren wij ook om deze eerst goed schoon te maken, er kan altijd nog residu zoals vetten vanaf de fabriek op zitten.

 

Het is ook erg belangrijk om te zorgen dat de hele waterpijp luchtdicht is. Heb je dit niet dan zal die zogenaamde “valse” lucht aanzuigen en dan zal je rook erg dun worden. Dit resulteert tot een rook waar erg weinig smaak aan zit en dat wil je natuurlijk niet.

In een waterpijp kan je verschillende vloeistoffen stoppen, van drank tot aan ranja. Het is maar net waar je eigen voorkeur na uit gaat.

 

waterpijp 1