Heb je behoefte aan een nieuwe printer? Dan kun je bij steeds meer merken kiezen voor een superhandige wifi printer. Zet hem op een handige plek en vervolgens kan je vanaf ieder gewenst apparaat een printopdracht versturen. Het maakt niet uit waar vandaan. Staat je nieuwe wifi printer in de huiskamer? Dan kun je zelfs vanaf zolder of vanuit de tuin een afdruk laten maken, een werkstuk printen of een presentatie uit de printer laten rollen. Op deze manier heb je voor je hele gezin maar één printer nodig. Natuurlijk is een wifi printer ook ideaal voor in je thuiskantoor. Kies je voor een all-in-one wifi printer, dan kun je er zelfs mee kopiëren en scannen.

Waarom kiezen voor een wifi printer?

Een wifi printer biedt verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele printer. Het grootste pluspunt is toch wel dat je draadloos en vanaf alle apparaten (smartphone, tablet, laptop en desktop) kunt printen. Voortaan geen gepruts meer met kabels die wel in de printer passen, maar niet in het apparaat waarvandaan je wilt printen. Zorg je gewoon dat je printer aanstaat en gevuld is met voldoende papier en inkt of toner. Kies vervolgens op je tablet, smartphone of computer het bestand dat je wilt afdrukken. Via de razendsnelle wifi verbinding komt het bestand vervolgens in no time door bij de printer. Je kunt ervoor kiezen om direct naar het apparaat te hollen, maar uiteraard kun je je prints ook op een later moment verzamelen.

Hoe kies je de juiste wifi printer?

Bij het bestellen van een wifi printer is het vooral belangrijk om te kijken naar je verbruik. Ga je de printer zakelijk of vooral privé gebruiken? Bedenk ook of je slechts zo nu en dan wilt printen of dat je hem elke dag gaat gebruiken. Wil je niet alleen kunnen printen, maar ook scannen of kopiëren? Kies dan voor een all-in-one printer. Uiteraard kun je ook bij wifi printers kiezen uit diverse soorten, zoals laserprinters, LED-printers of inkjet printers. Je kunt tevens gaan voor een Ricoh refurbished printer of een gereviseerde printer van een ander uitstekend merk. Zo heb je tegen een aantrekkelijke prijs een printer van topkwaliteit in huis.