Sokken zijn niet alleen voor comfort. Ze maken ook deel uit van je stijl, wat betekent dat je bij het kiezen van je sokken rekening moet houden met de gelegenheid. Als je een sollicitatiegesprek hebt of uitgaat voor een belangrijke gelegenheid, zal dat bepalen welk type sokken je moet dragen. Sokken voor heren moeten bij de rest van hun outfit passen. Dit is inclusief overhemd en broek. Casual enkelsokken of kleurrijke sportsokken kunnen geschikt zijn als je een spijkerbroek en een t-shirt draagt. Witte of zwarte geklede sokken zijn meer geschikt bij het dragen van een pantalon of een geklede broek dan bij een casual enkel- of atletische stijl. Schoenen dicteren deze beslissing meestal ook. Sportschoenen passen het beste bij casual enkel- of felle sportieve stijlen. Wingtip-schoenen zien er beter uit met witte of zwarte geklede sokken. Leren loafers zien er meestal goed uit met alles van middelzware wollen wandelsokken tot rib-kleding.

Ideale sokken voor heren

Lengte is alles als het gaat om het kiezen van sokken. De ideale sok moet minstens tot halverwege je kuit komen. Het kan onaangenaam schuren aan de bovenkant van je voet en enkel veroorzaken als een sok te kort is. Opgepropte sokken zullen drukpunten creëren die even irritant zijn. Sokken die onder de enkel zakken, zijn zowel slordig als ongemakkelijk. Probeer stijlen te kiezen die net boven dit punt uitkomen. De ideale soklengte voor de meeste mannen ligt net boven de enkel. Tegenwoordig kun je zonder al te veel moeite veel sokken vinden die halverwege of zelfs net onder de knie eindigen. Zoek naar specifieke benamingen die aangeven hoe lang elk paar sokken is van hiel tot manchet bij het online winkelen voor nieuwe herensokken. Je kunt ook op stijl shoppen. Zoek naar geklede sokken met woorden als ‘hoge’ of ‘kuit’ in hun naam. Deze labels geven precies aan hoe lang de sok is wanneer deze volledig is opgetrokken.

Kleur sokken

Sokken zijn een belangrijk accessoire bij elke outfit. Het is belangrijk dat de kleur zorgvuldig wordt gekozen. Sok kleuren moeten passen bij hun omgeving. Een goede vuistregel is dat de kleur van je sokken moet passen bij de kleur van je broek. Hetzelfde geldt voor schoenen. Je weet dat sokken een van de belangrijkste onderdelen van je garderobe zijn. Ze bieden niet alleen fysiek comfort en bescherming voor je voeten, maar ze hebben ook een esthetische functie. Sokken mogen de algehele formaliteit van je stijl niet onderbreken.