Het kopen van een auto wordt steeds gemakkelijker en dus ook steeds leuker, het enige nadeel: schaars aanbod, in Nederland tenminste. De wereldwijde automarkt is nog nooit zo toegankelijk geweest en dit is dan ook het moment voor jou om daar gebruik van te maken!

 

Waarom zou ik mijn auto in het buitenland kopen?

Behalve een (veel) groter aanbod, zijn de prijzen vaak ook lager buiten de grenzen. Immers, u bent de Nederlandse autohandelaar voor geweest en dit kan een hoop schelen in de portemonnee. Op deze manier kan je echt op zoek gaan naar de auto waar je naar op zoek was en kan je dit ook nog eens een hoop besparen. Ten slotte zijn er vaak ook auto’s die vinden die in Nederland niet of nauwelijks voorkomen, exclusiviteit!

 

Auto kopen in het buitenland, hoe doe ik dit?

Het begint met goed rond te kijken en te zoeken, bijvoorbeeld in Duitsland. Een auto importeren uit Duitsland is namelijk erg aantrekkelijk. Hier is het aanbod gigantisch groot, worden de auto’s over het algemeen goed onderhouden en zijn ze vaak scherp geprijsd. Eenmaal een auto gevonden zijn er een paar belangrijke stappen voordat je aanwinst mee mag naar Nederland. In verband met het strenge BPM- en MRB-beleid in Nederland mag je de auto niet naar Nederland rijden maar zal je deze moeten laten transporten. De beste manier om dit te doen is via importbedrijven als Easy Import, zij zorgen er voor dat je auto veilig en op tijd bij je voor de deur staat! Ook kunnen zij je helpen bij jouw BPM berekenen. Het beste is om zo snel mogelijk naar een RDW -station te gaan, vanaf daar kan je een Nederlands kenteken op de auto laten zetten. Als de Duitse APK keuring nog op de auto zit, wordt deze overgenomen. Tot slot zal je nog wat andere administratieve zaken moeten afhandelen voordat je er mee op de weg mag rijden.

 

Al helemaal om?

Wacht niet langer en koop die exclusieve, mooie, gekke, bijzondere, droomauto, en durf vooral verder te kijken dan uw gewoonlijke dealer!