Wanneer je gaat klussen in huis zijn er een aantal dingen die je sowieso nodig hebt. Welke dingen dit zoal zijn hebben we in dit artikel beschreven. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

 

Werkkleding

Wanneer je gaat klussen kun je niet de kleding aanhouden die je op die dag toevallig aan hebt. Hier zijn twee belangrijke redenen voor. Allereerst kan je kleding vies worden of zelfs kapot gaan. Doe dus oude kleding. Afhankelijk van de soort klus die je doet is het ook verstandig om aan je veiligheid te denken. Wanneer je gaat slopen is het bijvoorbeeld slim om schoenen met stalen neuzen aan te doen en een helm op te zetten. Ook een veiligheidsbril en werkhandschoenen zijn geen overbodige luxe. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje!

 

Steiger/ladder

Het volgende dat je nodig hebt is een steiger of ladder om bij hoogtes te kunnen. De voorkeur gaat hierbij uit naar een steiger omdat deze meer veiligheid en gemak biedt dan een ladder. Ook voor binnen bestaan er speciale kamersteigers. Deze zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar op Rolsteiger.net.

 

Gereedschap & materialen

Wanneer je gaat klussen zul je uiteraard ook gereedschap en materiaal nodig hebben. Wat je precies nodig hebt ligt aan je klus. Als je gaat schilderen zul je bijvoorbeeld verf en kwasten nodig hebben. Ga je iets ophangen dan zul je een boormachine plus schroeven nodig hebben. Kijk dus goed wat je allemaal nodig hebt voor je begint aan je klus. De meeste materialen kun je bij een bouwmarkt halen. Wanneer je niet al het gereedschap in huis hebt kun je dit ook vaak kopen of lenen bij een bouwmarkt.

 

Hulp

Klussen kan veel werk zijn. Je kunt dit allemaal alleen doen. Echter kun je ook gewoon hulp vragen aan wat vrienden of familie. Niet alleen ben je zo sneller klaar, het is ook nog eens een stuk gezelliger! Om te helpen bij klussen hoef je immers niet super handig te zijn. Wat behang van de muur trekken of wat plinten schuren kan iedereen!