Samen met je  vrienden een Alien verslaan of een nieuwe wereld ontdekken, als we dit 30 jaar terug zeiden zouden we voor gek verklaard worden.

 

Dit is mogelijk gemaakt door het online gamen. Het klinkt raar, via een internetkabel met elkaar kunnen praten en een spelletje spelen. Maar het wordt in de jaren steeds normaler.

 

Vroeger werd de computer alleen gebruikt voor surfen en werk, maar nu wordt het gebruikt om via een een Internet Kabel of een WiFi netwerk samen te gamen.

 

Het is begonnen met text-base games waaronder Multi User Dungeon. Dit is uitgegroeid naar games met een 2d engine die lijkt op de game engine van de oudere Mario games.

 

Het online gamen is al jaren een trend die veel gamers aanspreekt. Sommige mensen gamen liever alleen, maar er is zeer veel vraag naar het samen gamen met vrienden of familie leden.

the-player-760184_1280

Games zoals Counter-Strike en Starcraft zijn goede voorbeelden van online games die veel gespeeld worden. Counter-Strike is een First Person Shooter waar je met je team de tegenstanders probeert uit te schakelen en Starcraft is een Strategy game waarbij je moet nadenken bij wat je doet.

 

Er is dus veel verschil tussen de soorten online games en dat verschil is in de jaren ook vergroot. Van schietspellen tot een Role-Play game, in de ruimte of op de aarde of misschien wel een game waarbij je games maakt. Tegenwoordig kan het allemaal.