Een plint maakt het af

Vloerbedekking, laminaat of een houten vloer is pas echt af als het afgewerkt is met de benodigde plinten. Het zorgt voor een nette overgang van de muur naar de vloer. Plinten brengen nog meer voordelen met zich mee dan alleen maar voor decoratie. In een plint zit isolatiemateriaal wat voor warmte zorgt. Ze beschermen de muren tegen stofzuigers die tegen de wand op botsen. Kabels kunnen netjes achter de plinten weggewerkt worden, zodat dat geen doorn in het oog meer is. Er zijn verschillende soorten plinten waaruit je kunt kiezen. Waaronder stijl, kleur, materie, diktes en hoogtes.

 

gladdeplint

Soorten plinten
-Plakplinten zijn plat die op de laminaatvloer zelf wordt aangebracht. De achterkant is voorzien van een dubbele plakstrip. De plakplint is van hout opgebouwd.
MDF plinten is het meest gekozen plint, omdat het goedkoop is en je kunt kiezen uit veel stijlen. De plinten zijn gelamineerd met een folie zodat je het niet hoeft te verven. Het materiaal van MDF plinten is van houtvezels en hars.
-Overzet-en systeemplinten zijn holle plinten, waardoor je kabels makkelijk mee weg kunt werken.
-Houten plinten zijn uitgebreid met diverse houtsoorten. Je hebt ze in hardhout, meranti, eiken en grenen.
-Kunststof plinten zijn licht en flexibel en makkelijk zelf te monteren.

Hoge plinten
Hoge plinten worden vervaardigd uit kwaliteitsmateriaal zoals MDF of uit grenen hout. Een hoge plint ziet er prachtig uit en maakt je huis helemaal af. Ze zijn geschikt voor ieder interieur van klassiek tot modern. Bij MooiePlinten.nl is er een ruime keus uit verschillende soorten plinten.