Scheren is het gene waar kleine jongens van dromen, wakker worden met stoppels of een baard. Scheren kan op het gezicht, hoofd, oksels, benen en armen. Eigenlijk dus overal waar haar groeit.

 

Er zijn verschillende manieren scheren, deze manieren heb ik hieronder genoteerd:

 

Nat scheren: Nat scheren wordt tegenwoordig gedaan met een scheermes en scheergel of schuim. Vroeger hadden mensen een Shavette (een scherp mes om te scheren) en scheerzeep.

 

Droog scheren: Droog scheren wordt gedaan met een scheerapparaat, omdat deze apparaten elektrisch zijn is nat scheren niet altijd mogelijk. Er zijn scheerapparaten die nat scheren toe staan.

 

Met een elektrische tondeuse: scheren kan ook met een tondeuse, een tondeuse wordt vaak gebruikt om te trimmen, maar het kan ook gebruikt worden om de beharing geheel weg te halen.

  • person-602971_1280

 

Mannen scheren het gezicht wanneer zij geen snor of baard mogen van het werk of als ze vinden dat het niet staat. Dit moet rustig gebeuren anders kan het mesje in het gezicht snijden. Deze wondjes kunnen als er niet goed mee om wordt gegaan zorgen voor  kleine infecties of ontstekingen

Bij een operatie moet het gebied haarvrij zijn, dit wordt gedaan doormiddel van nat scheren. Ook is een geschoren huid/hoofd makkelijker te wassen.