Hoewel er de laatste tijd steeds vaker berichten in de media verschijnen over dat baarden uit de mode zijn, trekken veel mannen zich daar helemaal niets van aan. Veel mannen besteden nog steeds veel aandacht aan de verzorging van hun baard, dat begint met de juiste kennis. In dit artikel vinden je een aantal tips over hoe je je baard het beste kan laten groeien en verzorgen.

 

Het groeien van een baard

Wie op een gegeven moment zijn baard wilt laten groeien, moet in een vroeg stadium al bedenken wat voor baard hij wilt hebben. Er zijn ontzettend veel modellen en soorten baarden waar je uit kan kiezen, verder wordt het ook altijd aangeraden om een barbier te zoeken die hier goede reviews over heeft. Een barbier is een mannenkapper die veelal gespecialiseerd is in het knippen en scheren van baarden, snorren en mannenkapsels. Barbiers zijn ook echt voor mannen, vaak zijn vrouwen niet eens welkom en wordt er binnen gedronken en worden er sigaren gerookt. Zij weten vaak precies welk model baard het beste bij jou past en hoe en met welke middelen je deze het beste verzorgt. Om je baard te laten groeien hoef je in principe alleen maar te stoppen met jezelf te scheren, probeer niet allerlei trucs uit te halen om je baard sneller te laten groeien want deze groei is genetisch bepaald. Houd er wel rekening mee dat een baard naarmate deze langer wordt erg kan jeuken, gelukkig kan je dit grotendeels verhelpen door deze te wassen met een milde shampoo en daarna te behandelen met een conditioner.

 

De verzorging van de baard

De verzorging van je baard is heel belangrijk om deze mooi en schoon te houden, vaak laten mannen het nog veel te vaak af om de baard goed te onderhouden. Je moet regelmatig je baard wassen, hier kan je een milde of speciale baard shampoo voor gebruiken, het wordt aangeraden om daarna je baard te behandelen met een conditioner, dit helpt zoals eerst vernoemd ook tegen het jeuken. Baardolie is de volgende stap, deze olie heb je in heel veel verschillende varianten, echter zal je al snel een favoriet vinden. Hoewel het woordje baard erin zit, is de olie voornamelijk heel belangrijk voor de onderliggende huid. Zorg er dus voor dat je de olie goed op de huid drukt en niet zozeer de baard alleen. Om de baard in een model te brengen kan je speciale balsem gebruiken, zeker als de baard steeds langer wordt zal je een balsem of wax nodig hebben. Dit komt voornamelijk doordat de baard dan steeds weerbarstiger wordt, hierdoor zullen allerlei haartjes her en der uitsteken en een strakke baard is toch het mooiste. Dergelijke oliën, baardbalsem of wax is overigens een heel leuk verjaardagscadeau voor een man die veel tijd en zorg aan zijn baard besteed, gegarandeerd een succes.