Veterschoenen voor heren zijn een basic item dat niet mag ontbreken in de kledingcollectie van de moderne man. Veterschoenen passen bij werkelijk elke outfit en ze zorgen dat een man altijd netjes verzorgd voor de dag komt. Sommige mensen denken dat nette schoenen voor grijze muizen zijn, maar met een mooie schoen komt je hele outfit beter voor de dag en er is voor elke man wel iets te vinden dat bij zijn smaak past.

 

 

Veterschoenen voor heren

Elke man die zijn voorkomen een beetje serieus neemt, moet beschikken over leren schoenen met een veter. Deze schoenen stralen stijl uit en maken je outfit gemakkelijk af. Zelfs onder een stoere sweater en jeans, kunnen zulke schoenen het verschil maken. En het makkelijke is dat ze ook onder een pantalon en net overhemd goed passen. Maar welke soorten zijn er eigenlijk?

 

Derby veterschoenen

Een bekende variant van de nette schoenen zijn de derby veterschoenen, zoals bij voorbeeld die van Floris van Bommel. Dit zijn de welbekende nette, leren schoenen die vaak onder een pak te zien zijn. Ze hebben een open vetersluiting, wat wil zeggen dat de tong tussen de veter door goed zichtbaar is. Dat is niet alleen heel handig bij het aantrekken, de tong is immers goed terug te klappen bij deze veterschoenen voor heren, het is ook erg leuk voor het design. Met derby schoenen breng je net even een spannend detail in je outfit aan.

 

Oxford veterschoenen

De oxford veterschoenen zijn juist wat rustiger. Deze schoenen hebben een gesloten vetersluiting, waardoor de tong niet zichtbaar is tussen de veters door. Het aantrekken gaat hierdoor soms wat strakker, al helpt het best om de veters wat losser te maken. Maar de oxford veterschoenen zijn door hun gesloten vetersluiting uitermate geschikt voor mannen met een wat smallere voet. Kwestie van de veters wat strakker aantrekken en klaar. Deze veterschoenen voor heren zijn een all time favourite die in elk seizoen gedragen kan worden.

 

Brogues

Brogues zijn veterschoenen die iedereen wel kent. Ze zijn voorzien van prachtige versieringen, stiksels en geperforeerde delen. Deze perforaties hadden vroeger een functie, namelijk het afvoeren van vocht wanneer de drager zich in drassig landschap bevond. Tegenwoordig zijn brogues niet meer het schoeisel dat je op zo’n moment draagt, maar de perforaties in deze klassieke herenschoen zijn gebleven. Zo’n stijlvol detail is natuurlijk nog steeds hartstikke leuk, ook als het z’n oorspronkelijke nut niet meer heeft. Deze style zie je terug in de Mephisto schoenen.

 

Veterschoenen heren