Als je van plan bent een auto te kopen, dan zijn er een aantal zaken waar je over na moet denken. Wil je een nieuwe auto of een tweedehands? Naar welk merk gaat je voorkeur uit? En ook niet onbelangrijk: waar ga je de auto voor gebruiken? Als je vaak spullen gaat vervoeren en/of kinderen hebt, dan is een grotere auto een betere keuze dan een kleinere. Kom gerust langs bij Autobedrijf Otto Voortman voor meer informatie en inspiratie!

 

Welke voor- en nadelen zijn er aan een nieuwe auto?

Kies je ervoor om een nieuwe auto te kopen, dan weet je in ieder geval dat dat de auto nog geen kilometers heeft gemaakt. Je rijdt als 1e eigenaar in de auto en dat geeft een prettig en veilig gevoel. Het nadeel van een nieuwe auto is natuurlijk de aanschaf ervan. Een nieuwe auto is duurder dan een tweedehands auto. Ook is de verzekering van een nieuwe auto vaak duurder in vergelijk met de verzekering voor een tweedehands auto, omdat je een nieuwe auto in de meeste gevallen All Risk verzekert.

 

Zo kies je het beste een tweedehands auto

Bij het uitzoeken van een tweedehands auto is het belangrijk dat de auto altijd goed onderhouden is. Je wilt natuurlijk niet dat je na aanschaf van de auto meteen langs de garage moet. Een makkelijke manier om alle kenmerken van een auto na te gaan, is via www.kentekencheck.nu Je kunt dan eenvoudig alle eigenschappen van de auto bekijken voor je besluit tot aanschaf van de auto over te gaan.