Het bezoeken van een sportschool doet men meestal om verschillende redenen. De een gaat naar de sportschool om conditie op te bouwen, de ander wil een strak, gespierd lijf en dan is er ook nog het type dat de sportschool puur en alleen bezoekt om kilo’s kwijt te raken. Als dat laatste je doel is, dan is het handig om te weten dan een combinatie van verschillende factoren ervoor kan zorgen dat je daadwerkelijk gewicht kunt verliezen. Daarbij kunnen supplementen ook helpen om gewicht te verliezen, maar tegelijkertijd toch ook spiermassa te winnen. De beste supplementen kun je online kopen of bij een speciaalzaak. In Nederland zijn er diverse speciaalzaken te vinden.

 

In de sportschool staan naast apparaten voor krachttraining ook apparaten voor cardiotraining. Ook de groepslessen die je er kunt volgen, bieden meestal een combinatie van cardio- en krachtraining. De juiste cardiotraining stelt je in staat om calorieën te verbranden en je conditie op peil te houden, terwijl krachttraining ervoor zorgt dat je spieren ontwikkeld. Deze zorgen ervoor dat je ook in rusttoestand nog calorieën verbrandt.

 

Om af te vallen of juist om aan te komen zul je behalve (cardio- en) krachttraining ook iets aan je voeding moeten doen. Wil je gewicht kwijtraken, dan moet je ervoor zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt. Als je wilt aankomen, zul je juist voldoende moeten eten. Zoals aangegeven kunnen supplementen hierbij helpen. Dat wat je eet moet echter wel voldoende voedingsstoffen bevatten. Informatie over gezonde voeding is dus een must. Veel sportscholen hebben daarom ook een diëtiste in huis. Die kan samen met jou je voedingspatroon stap voor stap in de juiste richting sturen. Belangrijk is dat geen dieet volgt, maar op den duur een gezonde leefstijl ontwikkelt. De sportschool is daarom een prima plek om die hardnekkige kilo’s kwijt te raken of juist spiermassa te winnen.