Voor de absolute bierliefhebber, is het zelf brouwen van één van de vele varianten die we kennen natuurlijk het ultieme. Waar dit tot enkele jaren geleden enkel was voorbehouden aan een brouwerij, is het tegenwoordig ook heel goed mogelijk dit thuis te kunnen doen. Je schaft namelijk online eenvoudig een starterspakket aan, waarmee jij eenvoudig en gemakkelijk stap voor stap vanuit je eigen keuken jouw favoriete bier kunt brouwen. Ben je fan van een fris biertje, dan is een blond bier recept een echte aanrader. Stap voor stap brouw jij jouw eigen frisse blond bier, om er vervolgens van te kunnen te genieten. Wil jij weten hoe je zelf blond bier kunt brouwen? Lees dan snel verder!

 

Starterpakket

Wil jij vanuit je eigen keuken jouw favoriete biertje brouwen? Dat kan! Je kunt eenvoudig online tal van verschillende starterspakketten bestellen, waarmee jij stap voor stap helemaal zelf vanuit je eigen keuken je biertje kunt brouwen. Wil je een bier proeverij houden, dan kun je er ook meerdere tegelijk brouwen uiteraard. Wel dien je er rekening mee te houden dat je wellicht wat extra attributen nodig hebt om het geheel tot een succesvol eind te brengen. Een starterspakket bevat immers enkel alle benodigde ingrediënten, vergistingsemmer een aftapkraan en ook een waterslot. Kies je voor een starterspakket plus, dan zit hier ook een hydrometer, maatbeker, kroonkurkapparaat en een thermometer bij. Het enige wat je dan zelf nog nodig hebt is een grote pan, bij voorkeur 10 liter. Daarnaast een zeef, lege flesjes om het bier te bottelen en indien je kiest voor het standaardpakket ook een thermometer.

 

Van Mout tot bier

Voordat je uiteindelijk kunt genieten van je zelf gebrouwen biertje, gaat er een heel proces aan vooraf. Waar het voor velen enorm complex lijkt, valt dit reuze mee! Door alle stappen nauwkeurig en netjes te volgen, zul je merken dat jij voor dat je het weet beschikt over enkele liters van je favoriete bier. Voordat je hier uiteindelijk van kunt genieten, is het zaak deze in de daarvoor bestemde flesjes te gieten. Dit proces wordt ook wel het bottelen van het bier genoemd. Vervolgens sluit je de flesjes af met de welbekende kroonkurk, om ze vervolgens enkele weken te laten rijpen op de fles. Door dit proces krijgt de bier z’n smaak en karakter waar het om bekend staat. Het volledig proces van het brouwen tot het eerste biertje, is daarom niet in enkele dagen gedaan.