liefdesverdriet is een van de moeilijkste dingen die we in ons leven meemaken. Soms wel het allermoeilijkste. Zeker als het de liefde van je leven was. Het is geen eenvoudig proces en heel tijdrovend om liefdesverdriet te verwerken. Met deze tips maak je alvast een begin.

 

Verwen jezelf

Vertroetel jezelf en gun jezelf het allerbeste. Je verdient het. Doe waar je je goed door voelt. Zorg ervoor dat je weer plezier in je leven kunt hebben, dat je weer iets om voor te leven hebt. Zoek een nieuwe hobby. Ga sporten om weer endorfinen door je systeem te laten gieren. Trakteer jezelf op een etentje.

 

2. Beslis om je gebroken hart te helen

Hou jezelf niet tegen. Laat alle innerlijke redenen waarom je jezelf tegen kunt houden los. Zelfs de hoop dat het weer goed komt. Want door daar aan vast te houden, werk je jezelf alleen maar tegen.

 

3. Vergelijk jezelf niet met anderen

De een doet er een leven over om liefdesverdriet te verwerken, de ander lijkt de volgende dag alweer toe aan een ander. Vergelijk jezelf niet met anderen. Je hebt je eigen proces. Sowieso is het niet goed om meteen in een nieuwe relatie te springen. Gun jezelf de tijd en accepteer dat het soms beter zal gaan en soms ook niet. Na een dipje is het belangrijk weer verder te gaan met je proces.