Voetbal is een sport die al meer dan 150 jaar wordt gespeeld.

Met verschillende teams, clubs en landen die de sport beoefenen valt er altijd wel naar iets te kijken, een wedstrijd van Chelsea tegen Manchester of een misschien een wedstrijd van het plaatselijk elftal waar mensen hard staan te juichen bij een schot op het doel.

 

Mensen hebben veel plezier met het voetbal. Zelf een wedstrijd spelen of kijken naar de wedstrijd van iemand anders. Er zijn zelfs heel veel voetbal computer spelletjes te vinden. Maar hoe wordt er gescored? Net als bij hockey of polo wordt er gescored in een Doel. Het Doel is gemaakt van een metalen of aluminium frame met een net waar de bal in geschoten moet worden.

football-19115_1920

Als het lukt om de bal langs de keeper in het goal te krijgen, dan krijgt het scorende team 1 doelpunt toegewezen. Als de tijd voorbij is en beide teams staan gelijk dan kan het zijn dat er een derde helft gespeeld moet worden. Deze derde helft duurt 30 minuten en geeft de teams meer tijd om te proberen te scoren. Als na deze 30 minuten nog niet is gescored dan komen er penalty’s die beslissen welk team heeft gewonnen.